sunnuntai 30. elokuuta 2009

Keltaista kultaa... nam!


Äiti tuli perjantaina meille pitkästä aikaa. Vietettiin lauantaina Karkkilassa äidin vanhimman siskon ja miun kummitädin Tuulan 70-vuotisjuhlia vähän etukäteen. Äidin keskimmäinen sisko Miira tuli myös ja meillä oli oikein mukavaa. Tänään sitten pääsimme vihdoin tämän kuvassa olevan keltaisen kullan metsästykseen. Ja saalista tuli... Kaksi koria oli täynnä kantarelleja, eikä kauaa tarvinnut metsässä kävellä. Kaverit hirvikärpäset vain ovat jo saapuneet viihdyttämään meitä. Nekään eivät lannistaneet, kun kullankiilto silmissä kiertelimme metsää. Muskan ja Vilhon muistoksi jättämiä kaluttuja ja revittyjä kantoja oli siellä täällä ja olo oli välillä vähän haikeakin... Sade ropisteli hetken, mutta aurinko paistoi enimmäkseen. Palasimme tyytyväisinä ja puhdistimme sienet. Keitimme perunat ja porkkanat, jotka Tuula-kummi oli eilen meille maastaan kaivanut, grillasimme ihanat pihvit ja tein todella maukkaan sienimuhennoksen vielä kyytipojaksi. Huh, oli todella hyvää.



Lauantai-aamuna Vekan työkaveri tuli avuksi tallin eristämis-urakkaan. Veka ei lähtenyt juhlimaan, koska hommat olivat siinä mallissa, että puhallusvilla ja seinien levyvilla oli laitettava juuri nyt. Saimme puhalluskoneen lainaan ja siitä se sitten lähti. Kun palasimme Karkkilasta äidin kanssa, oli katto jo kunnossa. Vähän loppui tavara kesken, mutta se ei haitannut. Se asia korjataan tulevalla viikolla. Sunnuntai-iltapäivänä seinätkin olivat villoitettu ja saimme kaikki nauttia ihanan sunnuntailounaan hyvillä mielin. Sauna lämpesi joka ilta, koska mies oli kuin kuorrutettu lasivillapölyllä. Mutta homma valmistui ja taas yksi asia eteni.







Rakastan auringonkukkia ja hortensioita. Ne toivat kaikin puolin aivan ihanaan viikonloppuumme lisänsä kauneudellaan. Saunan jälkeen tässä jäähdytellessä voin tuntea uunista tulevan ihanan sienipiirakan tuoksun. Sen leivoin vielä, kun äiti päättikin viipyä vielä huomiseen. Me käymme kohta herkuttelemaan ja sytytämme muutaman kynttilän jo hämärtyvään iltaan. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille toivotellen,
SeriL

2 kommenttia:

  1. Nyt oivalsin mihin jättää tassunjälki :)
    Ihana blogi!
    Ja oli kiva nähdä vaikka pikavisiitti olikin. -Riikka-

    VastaaPoista
  2. Piti heti tulla kurkkaamaan=)
    Ihanaa keltaista kultaa olet löytänyt. Mie en ole vielä mettään ehtinyt, mut josko jotain sais korin pohjalle parin viikon päästä.

    Haleja Sirpa

    VastaaPoista