sunnuntai 9. toukokuuta 2010

..."Äideistä parhaimman sain"...

Rakas äitini; ilman Sinua ei olisi minuakaan!

Vaikka emme tänään äidin kanssa viettäneetkään yhdessä äitienpäivää, oli äiti silti ajatuksissa koko tämän päivän. Kun pesin pyykkiä, muistelin ihania kesäpäiviä mummolassa, kun pesimme valkoisia suuria lakanoita mummolan saunan pihalla. Kuuma vesi höyrysi ja ilmassa leijui ihana pesuaineen tuoksu. Valkoiset lakanat liehuivat tuulessa auringon kuivattaessa ne tuulen kanssa nopeasti. Pujottelin mansikoita heinään ja mie en saanut koskea lakanoihin punaisilla sormillani. Muistelin myös ihanaa edesmennyttä mummiani joka oli miulle kuin varaäiti.

Kun haravoin pihallani, muistin kuinka mökillä lapsena syksyisin haravoimme yhdessä äidin ja isän kanssa. Lehdet rapisivat ja olivat iloisen värisiä. Keväällä haravoitiin uudestaan ja lehdet olivat muuttuneet ruskeiksi. Niinkuin nytkin. Mökillä laineet liplattivat ja lokit kirkuivat. Äidillä oli aina huivi päässä ja muistan, kuinka ajattelin etten ikinä itsekään kulje ilman huivia... No, toisin kävi.
Nämä ihanat krookukset ajakoot nyt ruusujen virkaa kaikille äideille! Itse postitin ison kuoren Imatralle torstaina. Siellä oli yllätyksiä äidille sekä itse tekemäni kortti. Se on tuossa seuraavassa kuvassa.
Lauantaina kävimme moikkaamassa Vekan äitiä. Vekaa harmitti, kun aamusta jo alkoi sataa vettä ja totesin, että mitäs jos otettaisiin varaslähtö äitienpäivään ja mentäisiin kylään jo tänään. Se toimi ja sateinen päivä kului mukavasti jutustellen ja kahvia nautiskellen. Pöytä notkui herkkuja vaikka tultiinkin ihan yllättäen... Seuraavan kortin tein anopille.
Sitten muutamia tilauksesta tehtyjä rippikortteja pojille...
Sekä nimpparikortti Tuula-kummille...
Hih, kyllä nuo Magnolia-leimasimet ovat sitten ihquja! Niitä on mukava väritellä! Tää on vähän Apriksenkin syytä, että näin hurahdin leimailuun... :DDD Ei vaan, kivaa se on!!!

Sitten muutama kuva kotoa. Meillä käyneet tietävät miten huonekalut ennen olivat, 6 vuotta muuton jälkeen ne ovatkin nyt näin:
Kaappi ja sohva vain vaihtoivat paikkaa, mutta työnsin yksin kaapin kaikkine tavaroineen seinältä toiselle. Helppoa se ei ollut ja sukat sutivat lattialla, kunnes jouduin riisumaan ne. Sittenhän se olikin helppoa... :p

Vappu vietettiin tosiaan juhlien Vapun ja Juhan (Vekan sisko miehensä kanssa) 50+50 bileitä Kiljavan opistolla Rajamäessä. Mahtavat juhlat, kiitos vain! Olimme järjestäneet heille pienen "yllärin" kastejuhlan merkeissä (hih, ihmettelette varmaan...) He menivät 10 vuotta sitten salaa naimisiin Australiassa ja palattuaan sukulaiset pitivät "suutuspäissään" heille uudet häät kotimaassa, paikallisessa kuppilassa. Vekan veli toimi pappina ja ne olivat ikimuistoiset juhlat. Nyt he juhlivat myös 10-vuotis hääpäiväänsä ja aikovat syksyllä lähteä jälleen Ausseihin. Niinpä järjestimme yllärin, eli kastejuhlan, koska sehän yleensä häiden jälkeen on seuraava juhla... Vekan veli oli jälleen pappina ja piti erittäin "järkevän ja asiallisen" puheen. Otimme toki häähässäkänkin mukaan, eli olimme tehneet hienot sormukset ja taulun, johon sormukset lopuksi laitettiin. Juhalle puettiin jätesäkistä tehty kastemekko (aloittanut työnteon nuorena roskakuskin apulaisena) ja Vappu sai ylleen Alkon muovikasseista tehdyn mekon (Vappu meni nuorena töihin Alkon tehtaille). Yllätys toimi ja sai vieraat sekä sankarit nauramaan. Lopuksi Veka vielä lauloi Jaakko Tepon "Pörsämäen tangoilta" heille "häätangoksi" omilla sanoituksillan eli "Sääksjärven tangoilta". Löimme vielä rahamme yhteen lähisukulaisten kesken ja keräsimme "lahjakortin" joka on menolippu Australiaan! Perfect! Kivat ja onnistuneet bileet. Lopuksi vielä kuva taulusta ja sormuksista.

Mukavaa äitienpäivän loppuiltaa!

SeriL

3 kommenttia:

 1. Oletpa tehnyt kauniita kortteja :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Terrrve kaveri. Upeita kortteja olet taas väkertänyt ja sori kun koukutin siut leimailuun...:D

  VastaaPoista
 3. Huh hellettä! :)
  Ihana kirjoitus ja taas ihania kortteja. Täytyykin tilata sinulta seuraaville juhlille.

  VastaaPoista