torstai 17. joulukuuta 2009

Sielun sulattava herkku pakkasta karkottamaan


Ritisevän huuruista ja aurinkoista torstaita :D Uusia tekstejä odotellessanne kokeilkaapa tätä unelmaa, joka vajottaa sohvan pohjaan ja tuntuu varpaissa asti. Kun ulkona on nuo -21 astetta, aion illalla kotiin päästyäni tarttua kattilaan ja valmistaa sielun lämmikettä.


Lämmitä maito kiehuvaksi kattilassa (miksei mikrossakin, mutta kattilassa se kaakao lapsenakin tehtiin), paloittele Fazerin Sinistä suklaata reilusti kupin pohjalle (voit halutessasi laittaa lisäksi myös kaakaojauhetta), pudota kuppiin myös muutama vaahtokarkki ja kaada kuuma maito päälle. Itse lorautan vielä kuppiin kuohukermaa, ettei vain olisi liian "laittia" ja terveellistä ja tattadaa... Sitten vain johonkin ihanaan peittoon kääriytymään vaikka sohvalle, joku ihku leffa tai kirja tai lehti... Sielu on saavuttanut satamansa ja vajoaa johonkin pehmeään ja rauhaisaan... Jouluaattoon on enää viikko - siihen asti kaiken tohinan keskellä aion vajota vielä parikin kertaa tähän satamaan. Antaa pakkasen kipristellä talon nurkkia ja maalata huurujaan ulkoseiniin, minä istun takan lämmössä ja nautin vaahtokarkkikermasuklaakaakaounelmaa :D


Kohta ehkä piankin palaan asiaan ja raotan Viitametsän joulufiiliksiä... Siihen asti mukavaa joulun odottelua ystävät!

SeriL


PS. Ai niin, lainasin jonkun muun ihanan ihmisen ottamaa kuvaa mukista, joka ilmeisemmin sisältää juuri tätä herkkua. Please forgive me :)




3 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselle, Nam!
    Bongasin lehden sivulta vastaavanlaisen reseptin ja tämän mukin kanssa olen myöskin vajonnut sohvan pehmeyteen:
    kattilaan maitoa ja tummaa suklaata, kiehuvaksi, kaadetaan mukiin, maustetaan vaniljalla ja päälle kermavaahtoa. Koristelu suklaalastuilla. Ja hieman voi lisätä terää mintusta...
    Oli tosi ihanaa nähdä, vaikkakin vain pikaisesti, mutta kuitenkin :D

    VastaaPoista
  2. Nam, mikä ohje. Täytyypä ehdottamasti kokeilla :) Onko siellä teillä noin kylmä? Voi Unelma parkaa, siellä se seisoo yksinään ja kylmissään ;)

    VastaaPoista
  3. suloisintakin suloisempaa joulun aikaa!
    Ilona

    VastaaPoista